Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Nå kan mobilen gå på solenergi

Et Koreansk firma har klart å temme solens energi nok til å bytte ut tradisjonelle oppladbare batterier i mobiltelefoner med små, effektive solcellepanel.

CR Telecom kunne stolt presentere den nye solcelleteknologien denne uken, utviklet av to koreanske ingeniører.

Med disse nye solcellebatteriene vil man kunne oppnå så og si evig liv på håndholdte dingser som mobiltelefoner, PDA-er, CD-spillere, og bærbare PC-er, skriver Korea Herald.

Små, lette og effektive

Tidligere har solenergi vært en uaktuell energikilde for strømkrevende elektriske apparater, på grunn av de høye produksjonskostnadene og den relativt lave effektiviteten på utvinning av energi.

Derfor har man tidligere ikke brukt sol til å drive annet enn klokker og kalkulatorer, og Telecoms nye produkt er det første til å kunne kontinuerlig generere over 6 volt, ifølge Korea Herald.

De nye solcellebatteriene er like små og lette som vanlige mobilbatterier, og langt enklere å konfigurere enn tidligere løsninger, hevder selskapet. Tester viser at fem minutters eksponering for sol på en overskyet dag, resulterer i omlag fem minutters ringetid.

Telefonene kommer

Patentsøknader er levert i 42 land, og CR Telecom sier de vil ha de første telefonene klare med solceller etter to måneders videre finpussing og effektivisering av teknologien.