Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Stjeler passord fra nettet

Om du leser Acrobat-filer, som de ofte anvendte pdf-filene, på nettet, kan datasnokere skaffe seg tilgang til harddisken din, stjele passordene dine og gjøre mye annen skade. Men det finnes beskyttelse.

Deskill

Datasnokene kan legge inn en viruslignende programsnutt i Acrobat-filene som skaffer dem tilgang til harddisken din dersom du åpner pdf-filene på en nettside, skriver Computer Sweden.

Sikkerhetshullet åpner seg bare hos databrukere som anvender Windows, men ikke hos dem som bruker Macintosh eller Linux. Programmene som åpner for snokingen er Adobe Acrobat, Adobe Acrobat Reader, Adobe Acrobat Business Tools samt Adobe Acrobat Fill In.

Adobe har laget et «plaster» som tetter hullet, og det finner du her. Det finnes også mer informasjon hos Securityfocus.com.