Annonse


Mobilforbud i alle klasserom?

For to år siden innførte kommunens skolesjef Jan Furum forbud mot bruk av mobiltelefon i skolene i Bamble. Nabokommunene Skien, Porsgrunn, Drangedal og Kragerø siden da innført de samme forbudene, og Furum forventer at andre skoler i landet også må følge etter, skriver Dabladet.

Under Furums ordensregler er det kun barn med spesielle behov som kan innvilges rettet til å bruke mobiltelefon, hvis foreldrene ber om det.

– Det var rektorene i kommunen som ba skolesjefen om å innføre forbudet, etter at mobiltelefonene ble et problem for undervisningen.

Annonse


– Et slikt forbud ble nødvendig, mobiltelefonbruken tok jo helt av, sier Furum, og forteller om telefoner som ringer midt i timen, og elever som jukser på prøver ved hjelp av tekstmeldinger.

Ikke departementets oppgave

Utdanningsdepartements statssekretær Randi Øverland mener derimot ikke at det er opp til departementet å tvinge slike forbud gjennom.

– Ansvaret for om mobiltelefoner skal forbys må ligge lokalt. Det er opp til hver enkelt lærer å bestemme om det er lov å bruke mobil i klasserommet, sier Øverland til Dagbladet, men understreker samtidig at hun ser på bruk av mobiltelefon på skolen som uheldig og usunt.