Annonse


Springtoys sprenger spillgrenser

Janne Turunen, visepresident i Helsinki-selskapet, sier at særlig et av spillene har blitt mottatt med stor entusiasme av de som har fått se testutgaven. Det er snakk om et sanntids strategi spill ved navn Mobilization, hvor det er mulig for opp til fire spillere å forsøke å erobre hverandres landområder på waptelefonene.

– Vi har et dusin spill klare for øyeblikket, og forventer å ha 30 spill klare om to måneder. Tjenesteleverandørene vi har snakket med sier våre spill er overlegne i forhold til konkurrentene, sier Turunen til Wapland.com.

Et av disse spillene vil ha fargegrafikk, slik at det kan spilles på en Palm med fargeskjerm.

Annonse


Erfaren

Springtoys har drevet med utvikling på wap i over et år. Dette erfaringsgrunnlaget gir det finske startup-selskapet en fordel over mange av konkurrentene.

– Teknisk sett er ikke wap så krevende, men fordi begrensningene er så store er det vanskelig å utvikle gode spill, sier Turunen.

Disse begrensningene inkluderer liten skjem, og lang responstig. Det kan ofte ta to eller tre sekunder før terminalen reagerer på det spilleren gjør. GPRS, neste generasjons mobilteknologi i Europa, vil redusere dette til millisekunder, hevder Turunen.

Mobilization vil koste spillerne runt $0.50 per spill, i tillegg til samtalaprisen. Andre spill vil koste mellom $0.10 og $0.30. Turunen sier at kostnaden til sluttbrukeren etter hvert vil bli mindre når reklameselskapene begynner å sponse Springtoys spill.

Storbritannia og USA

Springtoys planlegger å ekspandere fra sitt hovedkvarter i Helsinki, og vil åpne kontorer i London og Los Angeles.

London-kontoret skal håndtere salg og markedsføring, og vil bli åpnet i September, i første omgang bare med én ansatt. Flere ansatte vil være aktuelt med tiden.

I Los Angeles skal Springtoys knytte forbindelser med tradisjonelle underholdningsselskaper, for fremtidige samarbeid, skriver Wapland.com.

Sonera

Sonera, Finlands største teleoperatør, eier en femtedel av aksjene i Springtoys.

– Vi så en økende etterspørsel etter mobile spill, sier Soneras visepresident Pekka Rauhala.

– Selv om Sonera normalt ikke investerer i tjenesteleverandører, ville selskapet hjelpe Springtoys med å ekspandere. Sonera har skaffet mange internasjonal kontakter, og har til gjengjeld mottatt mange fordelaktige løsninger på spill, sier Rauhala.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse