Nettbutikker opplever diskriminering

Letsbuyitmaur

LetsbuyitmaurSvenske nettbutikker allierer seg i en egen interesseorganisasjon, som skal kartlegge diskrimineringen fra leverandørene. Frontene mellom den etablerte handelen og de rene e-butikkene er i ferd med å tilspisse seg.

Forhandlere som Netonnet, Letsbuyit, Netcare og Smilmer er med ibransjeorganisasjonen, og mer enn 80 svenske nettforhandlere skal være interessert i et medlemsskap. Organisasjonen som kalles, Svenska e-handelsföreningen, skal blant annet arbeide med forholdet til leverandører.

-Intersport vil ikke levere

-Flere nettforhandlere hevder de blir utsatt for leveransevegring, fortellerlederen for organisasjonen, Netonnets administrerende direktør AndersHalvarsson til nyhetsbyrået TT.

Annonse

Leverandøren Intersport har i et brev oppfordret til boikott av nettforhandlere, og Netonnet får ingen varer fra Panasonic, sier Halvarsson.

Halvarsson tror årsaken til leveransevegringen er at mange leverandører frykter for forholdet til den etablerte handelen.

– De etablerte selskapenes mobbing av nye e-handelsselskaper er en avgrunnene for å stifte en forening. Vi skal jobbe knallhardt motleveransevegring, sier Halvarsson.

Annonse
Annonse