Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Storpiratene flykter fra Napster

Som en følge av medieoppmerksomheten mp3 har fått den siste tiden, har de unge og uerfarne strømmet til. De velorganiserte jobber nå i bakgrunnen.

Napster (MP3-program)

– Nybegynnerne som benytter seg av Napster og andre liknende programmer har fått all oppmerksomhet. Organiserte MP3-byttere har trukket seg mer tilbake, sier en 21-åring til ITavisen.no.

Omveltning

Den flittige IRC-brukeren (Internet Relay Chat) ITavisen.no har vært i kontakt med, forteller at han de siste årene har sett store forandringer på de største MP3-kanalene.

– Nå domineres IRC av unge brukere som stikker innom for å finne en låt de har hørt på radioen, hevder han ovenfor ITavisen.no.

Gjemmer seg

Man ser nå at de organiserte innenfor mp3-miljøet søker til kanaler hvor »vanlige» brukere av Internett ikke har tilgang.

For dem som er inne i miljøet blir stadig mer musikk tilgjengelig etter hvert som flere musikkstiler og land blir representert. Dette i takt med at flere brukere strømmer til.

Mens media hovedsakelig konsentrerer søkelyset på Napster og mp3-nettsteder får det organiserte miljøet jobbe uforstyrret.

– Jeg har tilgang til alt som kommer ut av musikk, og kan laste ned opptil tre album i døgnet, røper 21-åringen ovenfor ITavisen.no.