Nettbok

Annonse


Stephen King skremmer forleggerne

Nettbok

Del en og to av romanen The Plant (“Planten”) legges ut for gratis nedlastning på sjefsskrømtets hjemmeside henholdsvis 24. juli og 21. august. Tredje del vil følge i september, men bare dersom Kings visjonære betalingssystem virker etter hensikten.

Leserne bes nemlig sende betaling for boken direkte til forfatteren selv, via sjekk eller postanvisning. Dersom King mottar oppgjør fra minst 75 prosent av de som har lastet ned de to første delene, blir det også duket for en avslutning på boken.

– Mine venner, vi har sjansen til å bli Den Store Forlagsindustriens verste mareritt. Ikke bare er boken papirløs, vi følger heller ikke e-bokformatet! Ingen tungvint kryptering!, skriver King på sin hjemmeside www.stephenking.com.

Annonse
Vegetativ forlegger

Romanen beskrives som “litt morsom men samtidig ganske grusom”, og handler om en vampyrisk slyngplante som tar over kontorene til et pocketbokfirma og tilbyr økonomisk suksess mot menneskelige offer.

King sier betalingsløsningen baserer seg på at leserne er ærlige og at historien er sterk nok til å engasjere dem.

Den styrtrike suksessforfatteren forsikrer at han ikke vil forlagsbransjen til livs. Skrekkmagnaten selv foretrekker limte bøker, men synes det er spennende å utforske det nye mediets muligheter.

– Det er flott dersom jeg kan gå opp nye stier for alle skjønnlitterære forfattere og marginaliserte forfattere som ser en fremtid utenfor de etablerte publiseringsinstitusjonene, sier King.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse