Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Kroken på døra for Dressmart.com?

Etter at svenskengelske boo.com gikk dukken for noen måneder siden har det stått dårlig til i nettbransjen.Nå er også kassen bortimot tom i den Sverige-baserte nettbutikken Dressmart.com.

Dressmart, som selger merkeklær for herrer i åtte europeiske land, har måttet gå veien til Stockholms tingsrätt for å få beskyttelse mot sine kreditorer, melder det svenske telegrambyrået TT.

Dressmart skal gjennomføre en rettslig beskyttet rekonstruksjon av virksomheten, hvilket betyr at gjelden fryses og kreditorene verken kan kreve betaling eller slå nettbutikken konkurs.

Rask vekst

Dressmart ble etablert i april 1999, og har i dag 80 ansatte og virksomhet i åtte land, heriblant Norge.

Bakgrunnen for nettbutikkens pengekrise er en kombinasjon av meget sterk veksttakt og selskapets problemer med å hente inn nye penger fra investorer.

Sterke navn

Kjente svensker som den tidligere lederen av Moderata Samlingspartiet, Carl Bildt, Linda Lampenius og investoren Kjell Spångberg har lånt sine navn og kontakter til Dressmart ved å gå inn i selskapets rådgivningsgruppe.

I mars i år ble Gwendolyn Carrié McGuire fra investeringsbanken Merrill Lynch ansatt som ny konsernsjef i dressmart.com.