Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Storebror vil stjele fra Nasdaq

New York Stock Exchange ruster opp i kampen mot Nasdaq. Gratis sanntidskurser for småinvestorer, og vervekampanje mot Nasdaq-selskaper ligger i planene.

Nasdaq

De første som vil se forskjellen er trolig brukerne av nettsidene www.nyse.com. Børsen vil bygge en ny finansportal for aksjeinteresserte, der leserne kan skreddersy kurs-tickere som viser løpende kurser. I dag publiseres kursene med 20-minutters forsinkelse.

– Sanntidskursene skal være standarden for alle produktene vi levere på nyse.com, sier børsens styreformann og adm. direktør Richard A. Grasso.

Teknofisering

Storbørsen ønsker samtidig å markere seg bedre i det som har fått navnet «den nye økonomien». Rekruttering av IT-selskap og nye produkter skal hente inn teknoforspranget til konkurrenten Nasdaq.

NYSE planlegger blant annet en indeks som måler børsens telekom-, teknologi og media selskap, ifølge Grasso.

Børsen jobber samtidig med å lokke til seg selskap som i dag er notert hos erkerivalen.

– 750 av Nasdaq-selskapene har vi lyst på. Vi starter med å rekruttere de 100 største, sier børsens visepresident Catherine Kinney, til Wall Street Journal i forbindelse med at hun åpnet en NYSE-filial i Silicon Valley.

Noterte fond

I en separat uttalelse fortalte Grasso at NYSE vil børsnotere fond, såkalte ETFs, i løpet av høsten. ETFs handles i dag mest gjennom American Stock Exchange.

– ETFs er en gedigen mulighet for oss, sa Grasso til avisen tirsdag.

En sannsynlig ETF-kandidat vil være et fond med 100 globale selskap som NYSE er i ferd med å meisle ut sammen med børser i Japan, Tyskland og Standard & Poor’s.