Nasdaq

Annonse


Storebror vil stjele fra Nasdaq

Nasdaq

De første som vil se forskjellen er trolig brukerne av nettsidene www.nyse.com. Børsen vil bygge en ny finansportal for aksjeinteresserte, der leserne kan skreddersy kurs-tickere som viser løpende kurser. I dag publiseres kursene med 20-minutters forsinkelse.

– Sanntidskursene skal være standarden for alle produktene vi levere på nyse.com, sier børsens styreformann og adm. direktør Richard A. Grasso.

Teknofisering

Storbørsen ønsker samtidig å markere seg bedre i det som har fått navnet “den nye økonomien”. Rekruttering av IT-selskap og nye produkter skal hente inn teknoforspranget til konkurrenten Nasdaq.

Annonse
NYSE planlegger blant annet en indeks som måler børsens telekom-, teknologi og media selskap, ifølge Grasso.

Børsen jobber samtidig med å lokke til seg selskap som i dag er notert hos erkerivalen.

– 750 av Nasdaq-selskapene har vi lyst på. Vi starter med å rekruttere de 100 største, sier børsens visepresident Catherine Kinney, til Wall Street Journal i forbindelse med at hun åpnet en NYSE-filial i Silicon Valley.

Noterte fond

I en separat uttalelse fortalte Grasso at NYSE vil børsnotere fond, såkalte ETFs, i løpet av høsten. ETFs handles i dag mest gjennom American Stock Exchange.

– ETFs er en gedigen mulighet for oss, sa Grasso til avisen tirsdag.

En sannsynlig ETF-kandidat vil være et fond med 100 globale selskap som NYSE er i ferd med å meisle ut sammen med børser i Japan, Tyskland og Standard & Poor’s.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse