Apple G4 Cube

Annonse


Lekker Mac-miniatyr med enorme krefter

Apple G4 Cube

Det var stor spenning knyttet til den omtalte »Kuben», da Apple-sjef Steve Jobs onsdag entret scenen under MacWorld i New York, og publikum ble ikke skuffet.

Aller først viste Jobs frem en ny datamus og nytt tastatur. Deretter ble oppgraderinger og G4-maskinen demonstrert.

Til slutt fikk alle se maskinen de lengtet etter – Power Mac G4 Cube, og ikke uventet var det den som stjal showet.

Annonse


Nesten identisk innmat med G4

Kuben har gjennomsiktige føtter av plexiglass. Innmaten på maskinen er nesten identisk med G4-maskinen, med en prosessor på 450 eller 500 MHz, 64 eller 128 megabyte minne, 30 eller 50 gigabyte harddisk og en DVD-spiller. Alt innholdet kan enkelt tas ut for eventuell service eller oppgradering.ITavisen (m/u annonse)

Kuben er under 24 cm høy, uten sine plexiføtter er høyden kun 19,5 cm. Til sammenligning er et A4-ark 29,7 cm.

Man kan velge mellom tre skjermer med matchende design. Skjermene har også gjennomsiktig plexiglass, samt hvite paneler.

Ultrasensitiv mus

Det nye tastaturet og den nye musen skal fra nå bli standard på alle Apple-maskiner. Datamusen har optisk sensor og er ultrasensitiv – og med mulighet til å stille inn for skeivhendte. Tastaturet har fått separate PC-lignende piltaster og numerisk del.

Power Mac G4 Cube har ingen vifte, og er like lydløs som den aler første Mac-modellen fra 1984. Prisen vil ligge på mellom 1.799 og 2.299 dollar.

To G4-prosessorer i hver PowerMac

I fremtiden skal Apple sette in to G4-prosessorer i hver PowerMac uten å høyne prisen. Dette skal skje i to av de tre modellene som kommer til å være på markedet.

Det kommende operativsystemet OS X ble også vist, og Jobs lovet at en betaversjon skal komme i september. Operativsystemet som er noe forsinket, ventes å være klar for markedet i begynnelsen av neste år.

IMac, som snart fyller to år, skal nå også leveres i fire nye farger: ruby, sage, Indigo og Snow.

Les mer på: www.apple.com/powermaccube

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse