Penger pil opp

Annonse


Ny .com-fest på Wall Street

Penger pil opp

Denne uken planlegges hele 18 førstegangs emisjoner, eller IPO-er (Initial Public Offerings) på Wall Street. Det er det høyeste antall siden IT-raset i april skrumpet inn interessen for å investere mer penger i markedet. Men nå er investorene igjen ivrige etter å snappe til seg mulige godbiter, skriver Wall Street Journal.

– Vi opplever en sunn vekst i antall nye produkter som kommer på markedet de neste fire til seks ukene, sier sjefen for aksjemarkedet hos Donaldson, Lufkin & Jenrette Inc til avisen.

Et stykke frem

Til tross for IPO-mengden denne uken er det langt frem til investorene er like sultne på ferske aksjer som før børsfallet.

Annonse
Investorene er fortsatt forsiktig med å betale for nykomlinger som priser seg høyt for å skaffe likvider. Likevel øker interessen også for enkelte selskap uten at de kan vise til resultater. Ett eksempel er Triton Network Systems som gjennomførte en IPO til 15 dollar aksjen torsdag. Aksjen steg 166 prosent dagen etter.

Spekulantene er også mer kritiske til strukturen på IPO-ene. Mange av taperne i vår stupte fordi selskapene hadde lagt ut for få aksjer til salgs. Ved fremtidige IPO-er krever bankene at “kritisk masse” selges, skriver avisen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse