Hopp til navigasjon Hopp til innhold

MP3-linking lovlig?

Mens Napster får alle overskriftene i sin kamp mot plateindustrien, slåss MP3Board.com i det stille. Med et utfall som kan bestemme fremtiden til et stort antall nettsteder.

mp3søk

Nettstedet MP3Board.com oversendte i går et krav til RIAA (Recording Industry Association of America) om å få rettet opp i deres anbefaling om å lukke MP3Board fordi det linker til opphavrettslig beskyttet MP3 hos andre nettsteder.

– Det er essensielt for Internett at det finnes en indirekte rett til å lenke til andre nettsteder, uttalte MP3Boards advokat, Ira Rothken. Han hevder at ellers alle nettsteder med samlinger av lenker vil kunne bli stengt på grunn av brudd på åndsverksloven.

Før nettstedet ble saksøkt av RIAA markedsførte det seg som et sted å finne »ulovlig» MP3.

Negativ reklame

– Dette var ikke uskyldige lenker, men et nettsted som flere ganger omtalte seg selv som det beste stedet for illegal MP3, uttalte presidenten for RIAA, Hilary Rosen sist uke.

Firmaet tilbyr tre måter å søke etter MP3 – en søkemotor for lenker på Internett, en søkemotor tilknyttet Gnutella og til slutt kan besøkende selv legge til egne lenker for deretter å søke i disse.

Hvorvidt det å lenke til sider inneholdende illegal musikk er lovlig eller ikke skal nå avgjøres i amerikanske rettssaler.

– Når du lenker til et annet nettsted kopierer du ingenting. Du lar bare brukere få adgang, uttalte Len Rubin ved advokatkontoret Gordon & Glickson.