SmartCall

Annonse


Borettslag fikk eget telenett

SmartCall

UPC-konkurrenten SmartCall har bidratt til at beboerne i Prestestien borettslag i Bergen nå tilbys billigere telefoni enn noen andre i landet. Prisene ligger 30 prosent under Telenors fastpriser for analoge linjer.

Fremdeles eier Telenor de siste meterne av kablene inn i husstanden, og dette innebærer at alle privatabonnenter i Norge må betale en fast abonnementsavgift som Telenor fastsetter, uavhengig av hvilken leverandør de velger. Bortsett fra beboerne i Prestestien borettslag.

Klokken 11:00 tirsdag formiddag erklærte borettslaget sitt forhold til Telenor som over, og klippet over kablene.

Annonse
Fem kilometer med kabler

– Vi har fått bygget et helt nytt privat telenett, over fem kilometer med nye kabler. Det nye telenettet er borettslaget eiendom, sier Roald N. Larsen, styreleder i borettslaget, til Bergensavisen.

– Det stemmer at vi har bygget telenettet, forteller adm. direktør Trond Nedregård i SmartCall, til ITavisen.no.

SmartCall har satt opp et internt spredningsnett, satt opp en svitsj og inngått en avtale med Tele1 Europa. Resultater er et lite privat nett som borettslaget er den stolte eier av. SmartCall har tatt seg av kostnadene med å bygge nettet, for å komme seg inn på markedet.

Langt billigere enn Telenor

– Vi har blant annet inngått en samtrafikksavtale med Tele1. Brukerne i borettslaget med analoge linjer betaler 99 kroner per måned, mens Telenors pris er 149 kroner per måned. Tellerskrittene ligger 12 prosent lavere enn Telenor, opplyser Nedregård.

Nedregård vil ikke fortelle hvor mye nettet har kostet å bygge, men sier at den slags ikke er så dyrt når man gjør det på en lur måte.

Telenettet i Bergen er det første av sitt slag men de er nå i samtaler med flere borettslag om lignende prosjekter.

Bygger flere nett

– Nå skal vi bygge flere nett. Vi er i samtaler med borettslag i Bergen og Drammen, sier Nedregård.

SmartCall har i dag alt 25.000 kunder, de fleste er kabelkunder ervervet gjennom oppkjøpet av kabelselskapet ScanNett. Selskapet satser å være en totalleverandør av digitale tjenester og tilbyr strøm, telefon, Internett og TV. I gråmarkedet er selskapet verdsatt til 330 millioner kroner.

Det er primært borettslag som er SmartCalls satsningsområde, og på eiersiden har de fått med seg OBOS, som eier 13 prosent av selskapet, etter at de nylig spyttet inn 13 millioner kroner.

Nettet som SmartCall har bygget er det første av sitt slag for privatmarkedet. UPC tilbyr også telefoni, men den går over kabelnett og ikke telenett som er tilfellet i borettslaget i Bergen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse