Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tjener 50 millioner på bredbånd

Enitel inngikk fredag en avtale med Tele1Europa til en verdi av 50 millioner kroner. Avtalen innebærer at Enitel skal levere internasjonal bredbåndskapasitet for Tele1Europa.

Foto: Jørgen Berner Ross

Avtalen mellom Enitel og Tele1Europe går over 15 år og dekker Tele1Europes behov for bredbåndskommunikasjon til England og utvalgte destinasjoner i Nord-Europa.

Etter planen skal avtalen trå i kraft i fjerde kvartal i år og leveransen skal skje gjennom Enitels internasjonale fiberring. Dette opplyser Enitel i en pressemelding.

– Ett av markedets kraftigste tilbud

– Norden er vårt hjemmemarked og der leder vi allerede bredbåndsutbyggingen. Tele1Europe kan gjennom avtalen med Enitel tilby sine kunder bredbåndstjenester også til land utenfor Norden. Vår Internett-kapasitet inn og ut av Norden blir ett av markedets kraftigste tilbud gjennom denne avtalen, sier Pål Vegard, adm. direktør i Tele1Europe.

Styrker samarbeid

– Enitels fiberoptiske nettverk i Norge, som nå forlenges t i Europa, kan tilby stor kapasitet med god kvalitet og konkurransedyktige priser. Tele1Europe er en betydelig kunde hos Enitel allerede, og avtalen innebærer en ytterligere styrking av samarbeidet, uttaler direktør Erling Nilsen i Enitel, i en kommentar.