Norton Internet Security

Annonse


Nortons panservegg

Norton Internet Security

Med kabelmodem og fast oppkobling blir hjemme-PC-en like hacker-tilgjengelig som bedriftenes datasystemer.

Brannvegger/rutere som kombinerer hardware og software koster flere tusen kroner, og utvalget av programvarebaserte brannvegger er beskjedent. Et unntak er den gratis brannmuren ZoneAlarm fra Zonelabs.com.

Gavmilde Nextra

Nå kommer det omfattende sikkerhetsverktøyet Norton Internet Security 2000 oss til hjelp.

Annonse


Hvis du er totalkunde hos Telenor Nextra får du det gratis:

– Nextra har kjøpt inn en rekke pakker som de vil gi bort til kundene sine, forteller Henrik Amundsen Waage til ITavisen.no.

Nextras Plus-kunder må nøye seg med Norton AntiVirus 2000, men kan oppgradere til sikkerhetspakken.

Tre utgaver

Opprinnelig lanserte Symantec Norton Internet Security i januar. I juni kom den forbedrede versjon 2.0.

Den leveres i tre utgaver: Norton Personal Firewall 2000, Norton Internet Security 2000 og Norton Internet Security 2000 Family Edition. Den siste koster 790 kr med moms.

Komplett sikkerhetsløsning

– I Norge satser vi på Familiepakken som er den mest komplette, forteller Henrik Amundsen Waage.

Den har personlig brannvegg, og kontrollmekanismer som hindrer nettleseren fra å avsløre e-postadresse, bankkontonummer og hvilke nettsteder du besøker. I tillegg blokkerer den annonser på nettsidene, mens »forelderkontrollen» hindrer barns adgang til utuktige nettsteder, og regulerer adgangen til programmene. Norton AntiVirus 2000 følger med.

ITavisen har prøvd Norton Internet Security 2000, – uten foreldrekontroll.

Elegant grensesnitt

Etter en uproblematisk installasjon, var sikkerhetsskjoldene oppe. Sikkerhet-, personvern- og annonseblokkerings-nivå velges med de forhåndskonfigurerte innstillingene Minimal, Middels, Høy. En kortfattet tekst forklarer hva det innebærer. Programmet byr dessuten på utførlige hjelpetekster.

Grensesnittet er forbilledlig enkelt, og mye bedre enn sikkerhetsinnstillingene i Internet Explorer 5.0 og nye 5.5.

Minimal, middels eller høy sikkerhet

Standardinnstillingen er Middels, som innebærer at brannveggen innstilles på Høy sikkerhet og blokkerer alt du ikke har gitt tillatelse til, mens Java- og ActiveX-beskyttelsen deaktiveres.

Lav beskyttelse innstiller brannveggen på Middels sikkerhet (blokkerer kjente, ondsinnede applikasjoner), og deaktiverer Java- og ActiveX-beskyttelsen.

Høy beskyttelse innstiller brannveggen på Høy sikkerhet, og Java- og ActiveX på Middels beskyttelse som varsler før applets og kontroller nedlastes.

For å justere parametrene individuelt, må du »dykke ned» til de detaljerte innstillingene.

Personvern med cookie-kontroll

Personvern-innstillingene er organisert på samme måte. Her kan du spesifisere data som du ikke vil lekke ut til usikre nettsteder, som f.eks. bankkontonummer, passord etc. Hvis du sender fra deg slike data, blir du varslet.

Personverninnstillingene inneholder også cookie-kontroll. Å bruke den høyeste sikkerhetsinnstillingen, innebærer at du må bekrefte alt. I praksis er det uhensiktsmessig.ITavisen (m/u annonse)

Unngå blinkende annonser

Annonseblokkering-innstillingene er enten av eller på. Filteret virker ikke 100 prosent, men det er befriende å slippe blinkende annonser både hos ITavisen.no og andre nettsteder.

Systemet har en funksjon som også blokkerer spesielle annonseteknikker, men dersom annonsen er integrert i selve nettsiden, risikerer du å hindre hele siden fra å bli vist.

Gapende sikkerhetshull

Nettstedet Gibson Research (www.grc.com/default.htm) kan gratis teste om PC-en din inneholder sikkerhetshull. Vi testet og oppdaget at Norton Internet Security 2000 skjulte 139 NetBIOS-porten, som Windows Networking bruker til fil- og skriver-deling.

Verktøyprogrammet er likevel ikke noen garanti mot alle innbrudd. For å øke sikkerheten når PC-en ikke er i bruk, kan du slå av maskinen eller trekke ut telefon- eller nettverkskabel.

Forelderkontroll

ITavisen har ikke testet foreldrekontrollen, men ansvarlige foreldre vil nok sette pris på å kunne blokkere de håpefulles adgang til visse nettsteder.

Foreldrekontrollen regulerer dessuten adgang til visse programmer, som f.eks. e-post og chat.

Derved kan barna hindres i å sende heftige e-postvedlegg til fars forretningsforbindelser.

Gratis oppdatering

Norton Internet Security 2000 logger alt som foregår når du surfer på nettet, nettstedene du besøker, datamengdene som flyter gjennom nettleseren, forsøk på inntrenging, og hvilke tiltak brannveggen iverksetter.

Norton Internet Security og AntiVirus blir gratis oppdatert via nettstedet Symantec LiveUpdate.

Med Norton-verktøyene på harddisken, lever dataene tryggere.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse