Annonse


Mobiljungelen blir tettere

Etter at Stortinget vedtok at NetCom og Telenor Mobil skulle la andre selskaper få leie seg inn på GSM-nettene, har allerede ti nye aktører tegnet avtaler med de to operatørene slik at de kan bli tilby GSM-tjenester på lånt nett, skriver Aftenposten.

Markedet vil vokse

Tore Aarønæs, daglig leder i analyseselskapet Norsk Telecom, tror ikke kundeveksten blir så stor selv om det kommer nye tilbydere på markedet, og at det gjenstår å se hvor flinke de nye aktørene er til å få vekst i bruksmønsteret.

– Mobilmarkedet er kjempestort og det vil vokse videre. Prisene vil helt sikkert gå ned, og det vil dukke opp nye typer tjenester. Bransjen må nok regne med økt prispress og lavere lønnsomhet, sier Tore Aarønæs, daglig leder i analyseselskapet Norsk Telecom.

Annonse


Samtidig hevder han at bransjen har blitt for voksen til å innføre 1-kroners tilbud igjen, til tross for at Motorola T2288 nylig har vært på kampanjesalg til en krone pluss ett års abonnement.

Tveegget sverd

Aarønæs sier også til Aftenposten at han mener de nye aktørene er et tveegget sverd for NetCom og Telenor Mobil.

– Begge har ledig kapasitet på sine nett og er nok interessert i å få utnyttet dette best mulig. Samtidig får de nye og brysomme konkurrenter, sier han.

Fem til ti

Adm. direktør Aasgeir Myhre i Teleplan mener det bare er plass til mellom fem og ti tilbydere, og at hva disse presterer av kundeservice og fleksible tjenester vil være avgjørende.

– Jeg ser frem til en allianse mellom teleoperatører og dagligvarekjede, bank eller flyselskap, sier Myhre, som ser for seg at mobiltelefonen skal kunne brukes til å betale for seg på butikken, eller at man får gratis ringeminutter når man for eksempel kjøper Cola.

Ikke nødvendigvis prisras

Selv om mange av de nye tilbyderne ser for seg en heftig priskrig ,tror Myhre på sin side ikke det er så mye rom for at prisene skal kunne presses ned, siden markedet og fortjenestemarginene er så små her i landet.

Adm. direktør Øyvind Hauge i Enitel tror heller ikke på det store prisraset.

– Så lenge Telenor Mobil og NetCom fortsatt har kontrollen vil det ikke være rom for det, sier han til Afteposten.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse