Bjørn Brøndbo

Annonse


Microsoft vil leie ut Windows

Bjørn Brøndbo

Fra før har Microsoft hatt tett samarbeid med en rekke ASP-leverandører, selskaper som har tilbudt en rekke av Microsofts applikasjoner og programvare gjennom utleieavtaler. Nå blir programvaregiganten selv bli en aktør på dette markedet som er ventet å vokse raskt de neste årene.

På en datakonferanse i Atlanta i helgen ble det nye konseptet beskrevet av toppsjef Steve Ballmer.

Investerer to milliarder dollar

Microsoft skal investere to milliarder dollar i utleievirksomheten og andre tiltak for å bygge opp det såkalte NET-konseptet.

Annonse
I stedet for å kjøpe programvare skal kunder betale en fast abonnementspris som inkluderer bruk, vedlikehold og oppdatering av programvare.

Prisene er ennå ikke helt klare men er ventet å ligge på cirka 3,25 dollar (28,76 kroner) i måneden per bruker for Windows 2000, og 35 dollar (309,75 kroner) for Windows 2000 Server.

Dyrere enn kjøp

I følge analysegruppen Gartner vil strukturen gjøre abonnement dyrere enn kjøp etter cirka to år. For kunder som oppgraderer sjelden kan konseptet virke noe dyrt.

Ennå det ikke klart hva selskapet skal tilby individuelle brukere, men løsningen kan være nyttig for nye brukere som ønsker å basere seg på programvare for Microsoft. Ifølge Dagens Næringsliv kan et slikt programvareabonnement redusere prisen på en ny maskin med så mye som 20-30 prosent.

For 5-10 dollar (44,25 til 88,5 kroner) i måneden kan det da være mulig å være stadig oppgradert. En mulig pris for ubegrenset nettoppkobling pluss programvareabonnement, kan være 20 dollar (177 kroner) i måneden.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse