StarOffice

Annonse


Linux-selskaper vil spre gratis Office

StarOffice

Tidligere i sommer lanserte Sun Microsystems sin seneste versjon av kontorpakken StarOffice, en programvare som er nærmest en kloning av Microsofts kontorapplikasjoner. I motsetning til Microsofts kontorpakke er derimot StarOffice gratis.

Fjær i hatten for Sun

Det er nettopp i miljøer som kjører operativsystemet Linux på desktoppen, at StarOffice har vært mest utbredt. At Sun nå har dratt i land en distribusjonsavtale med en rekke anerkjente Linux-selskaper, er å regne som en liten fjær i hatten for Sun.

Red Hat, Caldera, SuSe, TurbuLinux, Easy Linux, Stormix og Connectiva er noen av selskapene som har signert avtalen, skriver Sun i en pressemeling.

Annonse
– Vi er svært fornøyde med at så mange Linux-selskaper har forpliktet seg til å støtte redistribusjonen av StarOffice 5.2, uttaler Tony Hampel, markedsdirektør for programvare i Sun, i en kommentar.

Fornøyd McNamara

– Vi ser frem i mot å tilby Suns siste versjon av StarOffice programvare til vårt brukersamfunn, sier Paul McNamara, visepresident i RedHat.

Han uttaler at tilgjengeligheten av applikasjoner som StarOffice sammen med Red Hat Linux, bidrar til ytterligere å styrke plattformen for klienter og servere.

Det er ikke kjent om de ulike Linux-selskapene mottar noen motytelse for hjelpen til å viderespre StarOffice 5.2 til brukerne.

Last ned StarOffice 5.2 her: www.sun.com/staroffice/

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse