Foto: www.abcnews.com

Annonse


FBI-overvåkning blir overvåket

Foto: www.abcnews.comFBI på sin side hevder at systemet, som skal kunne filtrere ut all Internett-kommunikasjon fra en person som er under etterforskning, bare skal brukes med velsignelse fra en domstol. Amerikanske nettbrukere frykter uansett uautorisert overvåkning.

– Jeg tar en kikk på det for å være sikker på at vi balanserer amerikanske statsborgeres rettigheter mot dagens teknologi, sa Reno i forrige uke, ifølge Reuters.

Må ha rettslig kjennelse

Reno poengterer at overvåkningssystemet ikke kan installeres hos nettleverandører uten en rettslig kjennelse.

– Hvis vi trenger lovendringer eller tileggsreguleringer for å sikre personvernet, så vil vi selvfølgelig følge opp det, sa Reno som frykter at ny teknologi av denne typen kan skape uro blant amerikanske borgere.

FBIs nye system går under navnet det flatterende navnet Carnivore (kjøtteter) og skal overvåke e-post, snakkeprogrammer som IRC og besøk av websider hos personer som er under mistanke for kriminelle handlinger. Carnivore må installeres hos den enkelte nettleverandør.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse