Annonse


Spillselskap får ut pluggen

Selv om Unplugged ble stiftet for en knapp måned siden, er nøkkelpersonene som sitter i spissen av selskapet veteraner på spillmarkedet. I teten er Eric Goldberg, tidligere adm. direktør i on-line spillspesialist Crossover Technologies, og før det sjef for West End Games.

Tilsammen har Goldberg og hans team fra før produsert over 100 spill for forksjellige media, alt fra brettspill til vanlige og nettbaserte dataspill.

Kjappe sosiale spill

Unplugged Games er i så måte også et spin-off fra Crossover, og skal lede spillprosjekt rettet mot mobiltelefoner, PDA, og andre håndholdte terminaler. Stikkord for de nye spillene er at de skal være korte, at de kan spilles et par minutter av gangen og så lagres til neste gang, og at flere kan spille og kommunisere on-line med hverandre.

Blant de som har spyttet penger i Unplugged er telefonguru Jeff Pulver, og MTV-grunnleger David Horowitz, og flere amerikanske investeringsselskaper.

Annonse
Lærer av Skandinavia

Selv om Unplugged Games har sitt hovedkvarter i New York, skal de utvikle spill for både USA og Europa, og det legges ikke skjul på selskapet går til Skandinavia for å hente inspirasjon:

– New York er den amerikanske byen med best tilknytning til Nord-Europa, og burde være ”groung zero” for den globale trådløse kulturen. Men for å virkelig se hvordan man best kan benytte mobilt Internett må du snakke med ungdommen i Stockholm eller Helsinki, sa Goldberg nylig i et on-line intervju med AtNewYork.com.

Du kan lese mer om Unplugged Gamex på www.ungames.com.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse