Annonse


Kan mobilen gå på isopor?

Isopor er velbrukt som burgerembalasje og som kaffekopper av fast-food industrien, men hvem skulle vel tro at det porøse stoffet kunne brukes som energikilde?

Imiterer fotosyntese

På Los Alamos National Laboratory i New Mexico jobber et forskerteam med å finne materialer som kan etterligne de komplekse kjemiske prosessene i fotosyntese – plantenes metode for å lagre energi fra sollys si kjemiske bindinger. Og isopor ser ut til å ha akkurat de de rette egenskapene.

Forskerne har som målsetting å utvikle en helt ny type billige polysteren-baserte batterier, som vil kunne brukes til alt fra biler til mobiltelefoner, ifølge New Scientist.

Fordelen med å bruke isopor er naturligvis pris, men også at det allerede vites veldig mye om dette stoffets kvaliteter fra ustrakt bruk i industrien.

Annonse
Må bli mer effektivt

Den største oppgaven forskerne står ovenfor nå, er å forbedre effektiviteten på polysterenmolekylenes energiomforming, skriver New Scientist.

Men vi må nok smøre oss med litt tålmodighet før vi kan bruke kaffekoppen som mobilbatteri. Som en kejmiker ved et universitet i Chicago påpekte:

– Det tok tross alt to milliarder år for naturen å utvikle fotosyntese, så de har nok en stor dose hardt arbeid foran seg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse