Zappy - spark m/ motor

Annonse


Sparkesykkel-feber

Zappy - spark m/ motorSpaltisten Alice Hill hos ZDNet News, som vanligvis kommenterer datanyheter, fikk forleden en ah-ha-følelse da hun innså hvorfor geek-ene, San Franciscos teknofrikere, elsker sparkesykkelen.I San Francisco er det sparkesykler overalt, både med og uten motor. Amerikanerne kaller dem scootere. Mange farter rundt på rullebrett og rollerblades, men scooterbrukerne er annerledes kledd:

– De har briller, khakibukser og ryggsekk. De er »100 percent pure geek», skriver Alice Hill, som mener at sparkesykler og teknofrikere er en helt naturlig kombinasjon.

Også i Norge er sparkesyklene blitt populære, selv om brukergruppen er mer sammensatt enn i San Francisco.

Effektivt på alle måter

– Teknofrikerne elsker effektivitet, og ingenting er mer effektivt enn sparkesykler, skriver Hill.

Annonse
– Energiforbruket er minimalt, enten det består i lange fraspark eller noen desiliter bensin. Syklene, som kan foldes sammen, er dessuten lette å parkere.

Utsetter avreisen

Alice Hill mener likevel at tidsbesparelsen er likevel den viktigste grunnen til populariteten:

– Når teknofrikere har en avtale, utsetter de avreisen så lenge de kan, uten å bli forsinket. Med sparkesykkel og en klokke festet til styret, tar de seg lynraskt fram i storbytrafikken.

Kick og Zappy

Teknofrikerne lever i en verden med stadige innovasjoner og programversjoner. De krever virkelige fremskritt, før de bryr seg.

Alice Hill tilskriver Zapworld.com (Zero Air Pollution World) mye av æren. De leverer den motorfrie sparkesykkelen Kick, den motoriserte Zappy, og en rekke andre modeller.

Med eller uten motor

En grønn eller en gul Kick koster bare en drøy tusenlapp, mens Zappy koster 5000 kr. Zappy kan utstyres med et frontdeksel som får den til å likne en av soldatrobotene i StarWars Epsiode I.

Zappy kan også leveres med sete som en vanlig sykkel. Zapworld leverer dessuten vanlige sykler med mopedmotor.

Fordypet i X- og Y-akser

Å bruke sparkesykkel innebærer risiko, men langt mindre enn for de som spretter over fortauskantene, mens de balanserer på sine rullebrett.

Teknofrikeren kan sparke seg forbi bilkøene, mens han støtter seg til styret, og har hodet fordypet i X- og Y-akser.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse