Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Klar for tipping på nett

Norsk Tipping har fått klarsignal til å starte prøvevirksomhet med tipping på Internett. 100 kommisjonærer står klare med å tilby Oddsen.

Pengenett
Norsk Tipping har i følge Dagens Næringsliv brukt 300 millioner kroner på å utvikle et konsept for pengespill på Internett. 100 kommisjonærer skal være på prøveordningen. 3.000 utvalgte faste spillere over 18 år vil få tildelt et nytt smartkort.

Storsatsing

– Dette er en av de største satsingene i selskapets historie. På link linje med da vi gikk online, sier informasjonsdirektør Tore Tangen i Norsk Tipping.

Det statseide selskapet har i samarbeid med Mondex og Posten SDS utvikles et spillkort, som er bygd på smarkortteknologi (en innebygd chip).

Konkurrenter

Norsk Tipping regner med at det er 500 andre selskaper som konkurrerer med på verdensbasis.

– Vi må konkurrere med 500 selskaper, som har en helt annen betalingsgrad enn oss. Derfor må vi være dyktigere enn dem. Det nye kortet vil bli avgjørende, sier Tangen.

Det er foreløpig usikkert når alle nordmenn vil få et tilbud om pengespill via Internett fra Norsk Tipping. Men selskapet regner med at det vil komme en lovendring som legger til rette for tipping på nett.