Annonse


Styr gressklipperen via WAP

Husqvarna, i samarbeid med ABB og Hewlett Packard, har utviklet en gressklipper som lar seg styre via wap. Auto Mower kjører rundt på egen hånd, bruker sine sensorer til å unnvike hindringer, og kjører automatisk tilbake til laderen når batteriet begynner å gå tomt.

Universell fjernkontroll

Denne fiffige automatiske plentrimmeren har vært markedsført og solgt av Husqvarna en stund nå, men det var ikke før nå nylig at en wapstyrt prototype ble vist frem.

Hensikten med å utvikle en wapstyrt gressklipper var ikke å møte et skrikende behov (?) etter et slikt produkt, men heller å vise hvilke muligheter mobiltelefonen har til å være en universell fjernkontroll i fremtidens e-hus, forklarer HPs Business Development Manager i Finland, Peter Vesterbacka.

Den eneste forberedelsen du trenger å gjøre er å legge ut en tynn ledning rundt eiendommen din som definerer yttergrensene for klippingen, sørge for at ladestasjonen får strøm, og så gjør Auto Mower resten av arbeidet for deg – 100 kvadratmeter i timen. Du kan naturligvis programmere det hele slik at klippingen bare foregår på bestemte tider av døgnet, og til en bestemt lengde.

Annonse
Vil vekke folk til wap

Vesterbacka jobber med ABB, firmaet som står bak den tekniske løsningen på wapgressklipperen, gjennom HPs Mobile e-Services Bazaar, et verdensomspennende partneskapsprogram for mobile tjenester.

– Vi vil få folk til å sperre øynene opp og innse at de kan bruke mobilen til å ta kontroll over livet og omgivelsene sine på en ny måte, sier Vesterbacka.

Badstu neste?

For Vesterbacka er det ingen tvil om hva som kommer til å bli waps killer-application, i det minste i Finland: Fjernstyring av saunaen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse