Viruskiller

Annonse


Rådyre IT-vandaler

ViruskillerDigitalt hærverk gir tapt salg, lavere produktivitet og feilrettingen koster bedriftene dyrt. I USA tilsvarer kostnadene 2,7 prosent av brutto nasjonalprodukt, viser en studie fra konsulentselskapet. På verdensbasis sitter nesten 40.000 IT-ansatte og fikser skader påført av datavandalene.

Basert på intervju med 4.900 IT-ansatte i 30 land, anslår konsulentene at skadene beløper seg til 1,6 billioner dollar i 2000. Avbrudd i datasystemene koster mest. I gjennomsnitt er verdens datasystemer nede 3,28 prosent av tiden, som følge av virus eller datasnoking. Bare i USA koster avbruddene næringslivet 2,3 billioner kroner, ifølge studien.

– IT er integrert i næringsvirksomhet verden over. Det som stopper et IT-systemet stopper bedriften, sier forsker John DiStefano fra Reality Research & Consulting som har bidratt i arbeidet med undersøkelsen.

– Tallene viser at virus gjør betydelig mer skade enn folk flest tror. Produktivitetstapene vil tvinge mange IT-organisasjoner til å revurdere nettverksforsvaret og sikkerhetsrutinene, tror redaktøren av Information Week Research til CyberAtlas.
– Wall Street legger merke til noe som utgjør 2,7 prosent av brutto nasjonalproduktet.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse