Annonse


IT-problem for G7

Finansministere fra de syv mest industrialiserte landene sier økt bruk av IT ikke automatisk skaper produktivitetsgevinster. For å hente frem fordelene kreves en sunn politikk og en robust, men fleksibel økonomi, skriver ministerne i en felles rapport.

Men økt IT-bruk gir ikke bare muligheter for økt produktivitet, det skaper også en vanskeligere situasjon for finansmyndighetene. IT-revolusjonen gjør økonomistyringen mer kompleks og usikker.

– I startfasen av IT-revolusjonen er det veldig vanskelig å måle produktivitetsøkningen og hvilken påvirkning det har på veksten. Samtidig er det mer problematisk å forutsi bevegelsene i finansmarkedet enn tidligere, hevder G7-ministerne.

– Økt usikkerhet kompliserer valgene myndighetene rår over for å tilpasse finanspolitikken, sa USAs sentralbanksjef Alan Greenspan under møtet. Han har slitt med produktivitetsberegninger og et opphausset aksjemarkedet det siste året.

Annonse


G7-landene frykter også farene ved at enkelte land ligger foran andre i IT-utviklingen.
– Ulik utbredelse av informasjonsteknologien mellom landene kan skape kraftig kapitalflukt, og øke de økonomiske forskjellene mellom landene, hevder ministerne, ifølge Reuters.

(Origo)

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse