Annonse


Forsikret mot hackere

Amerikanske Counterpane påstår i en melding å være det første datasikkerhetsfirmaet som har forsikret seg og sine kunder mot tap på grunn av hacker-angrep. Forsikringen er tegnet lokalt, og gjenforsikret hos Lloyds of London.

– Dette er ikke for vanlige nettbrukere eller mindre firmaer, men for store Internett-selskaper som Yahoo! og CDUniverse, som ble frastjålet en rekke filer med kredittkortnumre under et hackerangrep i januar i år, sier Counterpanes sjef for teknologi Bruce Schneier til nyhetstjensten Cnet.

En årlig forsikringspremie på 20.000 amerikanske dollar gir en dekning på en millioner dollar ved tap som skyldes hacker-angrep.

En rapport fra mars, som blant annet FBI står bak, antyder at datakriminalitet er sterkt økende. Ni av ti organisasjoner meldte om krenking av datasikkerheten siden mars 1999.

Den mest utbredte datakriminaliteten er fortsatt tyveri av bærbare PC-er, virusangrep og illojale arbeidstageres misbruk av passordbeskyttet informasjon, melder Cnet. Men stadig flere amerikanske firmaer rapporterer om uvedkommende som har skaffet seg adgang til deres nettverk, og om forsøk på sabotasje, og på svindel.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse