Hopp til navigasjon Hopp til innhold

75 mill. for Telenor-bredbånd

Telenor Telecom har inngått avtale med Cisco Systems om leveranse av utstyr til Telenors nye stamnett for bredbåndstjenester basert på IP-teknologi. Avtalen har en ramme på omkring 75 millioner kroner i år.

data, rask, bredbånd
– Utbygging av IP-nettet gir Telenor en unik mulighet til å bringe kundene inn i en moderne kommunikasjonsverden, sier direktør Ole Henrik Waldenstrøm i Telenor Telecom Solutions.

Næring og privat

Telenor mener det nye stamnettet er en viktig forutsetning for Telenors bredbåndssatsning på bedriftsmarkedet så vel som massemarkedet.

I første omgang vil datatrafikken flyttes over fra det eksisterende telenettet til det nye IP-nettet. Dette innebærer at kapasiteten på det eksisterende nettet bedres, opplyser Telenor i en pressemelding.

Forretningsområdet Telecom Solutions har ansvaret for Telenors utvikling, drift og salg av fastnettløsninger både til sluttbruker og til operatører og tjenesteleverandører. Telecom Solutions omsatte i 1999 for ca. 16 milliarder kroner.