Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Wap lager smarte hus

Det er snart slutt på tiden der wap-telefonen din bare kunne brukes til å lese nyheter fra VG og Aftenposten. Et nytt norsk samarbeidsprosjekt gjør at du snart kan styre huset ditt fra mobilen.

På Telenors Wap Camp nylig demonstrerte Wapfactory og Telenor for første gang sin løsning for smarte his. De har integrert en liten wap-server inn i bryterne, skriver wap.no, ifølge Dagens Næringsliv.

– Mange konkurrerer om å lage de minste wap-serveren, men få har tenkt på å integrere dem i smart-hus-løsningene, sier Morten Asker til wap.no.

Styre det meste

Ved hjelp av disse små serverne skal man kunne styre det meste. Testproduktene som du i dag kan styre er en temperaturmåler, en lampe og en vifte. Men det skal visstnok være mulig å få kontroll om hva som helst, blant annet adgang til bedriften.

– La oss tenke oss at rørleggeren skulle komme for å fikse ditt defekte do, mens du måtte være på jobb. Rørleggeren ringer når han kommer til en låst dør, du sier «vent et øyeblikk», wapper deg inn til web-serveren i låsemekanismen og låser opp døren fra telefonen din uten å måtte forlate arbeidsplassen din, forklarer Asker, skriver Dagens Næringsliv.

Test i Oslo

Wapfactory samarbeider med Telenor Bedrift ved Integracom om å lage denne løsningen. Du kan selv slå av og på test-lampa ved å gå inn på wap.no. Her finner du en link som heter «smarthus».

Vil du se lampa bli slått av og på mens du wapper kan du gjøre det i utstillingsvinduet til Telenor Expo i Oslo sentrum, skriver Dagens Næringsliv.