Annonse


Wap lager smarte hus

På Telenors Wap Camp nylig demonstrerte Wapfactory og Telenor for første gang sin løsning for smarte his. De har integrert en liten wap-server inn i bryterne, skriver wap.no, ifølge Dagens Næringsliv.

– Mange konkurrerer om å lage de minste wap-serveren, men få har tenkt på å integrere dem i smart-hus-løsningene, sier Morten Asker til wap.no.

Styre det meste

Ved hjelp av disse små serverne skal man kunne styre det meste. Testproduktene som du i dag kan styre er en temperaturmåler, en lampe og en vifte. Men det skal visstnok være mulig å få kontroll om hva som helst, blant annet adgang til bedriften.

Annonse
– La oss tenke oss at rørleggeren skulle komme for å fikse ditt defekte do, mens du måtte være på jobb. Rørleggeren ringer når han kommer til en låst dør, du sier “vent et øyeblikk”, wapper deg inn til web-serveren i låsemekanismen og låser opp døren fra telefonen din uten å måtte forlate arbeidsplassen din, forklarer Asker, skriver Dagens Næringsliv.

Test i Oslo

Wapfactory samarbeider med Telenor Bedrift ved Integracom om å lage denne løsningen. Du kan selv slå av og på test-lampa ved å gå inn på wap.no. Her finner du en link som heter “smarthus”.

Vil du se lampa bli slått av og på mens du wapper kan du gjøre det i utstillingsvinduet til Telenor Expo i Oslo sentrum, skriver Dagens Næringsliv.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse