MS mus 1983-modell

Annonse


Microsofts racermus

MS mus 1983-modellOver sommerferien vil Microsoft ha fem IntelliMouse på repertoaret: IntelliMouse Explorer,IntelliMouse Optical, Trackball Explorer, Trackball Optical og Wheel Mouse Optical.

Vi har lenge brukt de to første: IntelliMouse Explorer er stor og flott, men den mindre IntelliMouse Optical er vår favoritt. Den er dessuten symmetrisk, og passer derfor både høyre- og venstrehendte.

Fra 1500 til 2000 bevegelser

De optiske intellimusene bruker en optisk føler (IntelliEye) og en digital signalprosessor til å registrere musebevegelsene. Mens den »gamle» IntelliEye-teknologien registrerer opptil 1500 bevegelser i sekundet, håndterer musene som nå er i anmarsj, hele 2000 bevegelser.

33 prosent raskere

Derved kan de reagere 33 prosent raskere og mer presist. I praksis vil de nye intellimusene fungerer bedre som spillmus. Om lag 58 prosent av alle spill betjenes med mus og tastatur.Intellimusene tilkobles via USB eller PS/2, og fungerer både på PC-er og Mac.

Annonse


Solgte bare 5000 mus!

Microsoft lanserte den første musa i 1983, samtidig med Windows 1.0 og Microsoft Word. Den ble kalt den »grønnøyde musa», fordi den hadde to grønne knapper i fronten. Verken Windows 1.0 eller musa ble noen suksess. Microsoft fikk bare solgt 5000 av de 100 000 musene som ble produsert!

Ergonomisk mus

Etter at Windows 3.0 kom i 1990, måtte »alle» etter hvert skaffe seg en mus. Microsoft Mouse 2.0, den første »ergonomiske» musa, ble lansert i 1993. Dette designet var et gjennombrudd for Microsoft, som nå er verdens nest største muse-produsent.

Størst er det sveitsiske selskapet Logitech som produserer 50 millioner mus i året.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse