Annonse


Telenor må kutte mobilpriser

– Jeg etterlyser et mer proaktivt Post- og teletilsyn, som for å ivareta lik konkurranse agerer når Telenor misbruker sin maktposisjon, sa adm. direktør i Tele 1 Europe til wapland.no sin søsterpublikasjon, itavisen.no, tidligere i vår.

– For at min kunde i samme hus som en Telenor-kunde skal få fast til mobil, må jeg i samtrafikkpriser betale Telenor henimot 1,20 kroner pr. minutt. Det betyr at jeg betaler mer enn det dobbelte av hva Telenor i enkelte tilfeller tilbyr sluttkunden tjenesten for. Det finnes ingen logisk, kostnadsbasert begrunnelse for en slik prising, sa han.

Urimelig fortjeneste

Det er flere en Telenor Mobils konkurrenter som har vært misfornøyd med prisingen på samtaler fra fasttelefon til mobil. En rekke kunder har reagert på de høye prisene mellom forskjellige telenett, skriver Aftenposten.

Annonse
Tydeligvis har Post- og teletilsynet (PT) funnet ut det samme, for nå krever tilsynet at Telenor Mobil reduserer sine priser. Telenor Mobil er i kraft av sin dominerende rolle nemlig pålagt å operere med priser som ikke går utover faktiske produksjonskostnader og en rimelig fortjeneste.

Etter å ha vurdert utgiftene i forbindelse med telefonsamtaler i mobilnettet, konkluderer PT med at Telenor Mobil må senke prisene med minst 15 prosent i forhold til prisene som ble oppgitt i mai.

Enda billigere

– Vi har vurdert prisene fra 1998, som er tallene som har vært tilgjengelig. Med de fallende prisene og den enorme volumutviklingen som har vært på mobilmarkedet, er det sannsynlig at ferskere tall vil vise at disse prisene kan reduseres ytterligere enn det vi nå har varslet, sier seniorrådgiver Øysten Hoel i Post- og teletilsynet til Aftenposten.

Telenor er ikke enig

– Vi konstaterer at det er en uenighet mellom oss og Post- og teletilsynet om grunnlaget for våre priser. Vi vil se nærmere på tilsynets argumentasjon før vi uttaler oss ytterligere om saken, sier informasjonsdirektør Jo Heldaas i Telenor Mobil.

Prisene må reduseres innen 1. september. Skjer ikke dette vil PT formelt vedta en prisreduksjon. Telenor Mobil har mulighet til å komme med nye opplysninger som kan endre forutsetningene frem til 14. august.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse