Annonse


Quart skal unngå mobiltabbe

– Vi vil aldri kunne være 100 prosent sikker, men ved en slik katastrofe vil det verste som kan skje være at man blir stengt ute i noen få minutter. Så er det bare å prøve igjen, sier informasjonssjef Jo Heldaas i Telenor Mobil til wapland.no.

Påvirkes ikke

Men verken Telenor Mobil eller NetCom har gjort noe i forhold til å øke kapasiteten i etterkant av tragedien i Danmark, der åtte mennesker døde under Roskilde-festivalen.

– Nei, vi har ikke gjort noe i etterkant, men det er god nok kapasitet. I alle slike sammenhenger gjør vi et anslag på hvor mye trafikk det vil bli og så øker vi kapasiteten i forhold til dette. Vi har gjort dette mange ganger tidligere og vi sørger for å ha den kapasiteten som trengs, sier Heldaas.

Annonse


– Vi har gjort ting i forkant, og i forbindelse med alle store arrangementer gjør vi det vi kan for å øke kapasiteten, sier informasjonsdirektør i NetCom, Guri Wormdal.

NetCom har faktisk tredoblet sin kapasitet i området, både på grunn av økningen i forbindelse med festivalen og fordi de har åpnet et gsm 1800-nett i Kristiansand i det siste.

Tåler ikke knekk

Vi har ikke fått tak i riktig person i Telenor som kan svare på deres økning i kapasiteten, men at det er en formidabel økning er ganske sikkert. For eksempel økte Telenor Mobil kapasiteten under Oslo Racing Festival i helgen med 70 prosent, og det var vel ikke akkurat ventet den store folkevandringen til dette arrangementet.

– Dette er den tiden og det stedet hvor vi virkelig er frempå. Telenor Mobil er hovedsponsor og vi prøver ut flere nye løsninger der nede. Da kan vi kan ikke ta sjansen på at nettet bryter sammen, sier Heldaas.

Katastrofalt press

Men som sagt vil det være bortimot umulig å garantere kapasiteten når en tragedie inntreffer.

– Nei, strengt tatt kan vi ikke garantere dette. Teknisk sett kan man ha så stor kapasitet som mulig, men det er snakk om store økonomiske investeringer og man gjør en avveining. Man dekker opp alminnelig trafikk eller den mengden som man regner med vil være normal, sier Wormdahl til wapland.no.

– Når slike katastrofer inntreffer er det utrolig mange som ringer, både de som ringer hjem for å fortelle at man har klart seg, samt familie og venner som vil sjekke hvordan det har gått med sine. Da blir presset på nettet enormt, sier hun.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse