Annonse


– Linux bedre enn Palm og Windows

Tunge aktører i pda-markedet, blant annet Compaq og Hewlett-Packard, eksperimenterer nå med Linux som alternativt operativsysten.

– Linux er et særdeles robust og sikkert operativsystem. Det har vært tilgjengelig i mange år og er bygget på velkjent og utprøvd Unix-teknologi, sier Hogne Tjemsland, Product Manager i den norske Linux-spesialisten Trolltech.

Billig og skalerbart

– Den modulære oppbygningen til Linux gjør det mulig å skalere det ned slik at det passer på små datamaskiner med begrensede ressurser. Når så i tillegg Linux er gratis så bli dette i sum en meget attraktiv løsning for embedded markedet, sier Tjemsland.Linux (dame)

Annonse
Danker ut CE og Palm OS?

I dag er Palm OS suveren markedsleder på PDA, mens Microsoft gjør nok et forsøk på å etablere seg med Pocket PC, basert på Windows CE. Mange ser på Linux som en sterk kandidat for fremtidige lommemaskiner.

– Windows CE har vært en flopp helt siden det ble introdusert, på grunn av størrelsen, prisen og kvaliteten. Palm OS har hatt en utrolig suksess, men er ikke på langt nær så avansert som Linux og det egner seg derfor ikke så godt til mer avanserte anvendelser, mener Tjemsland.

Elsket av utviklere

Mye av styrken til Linux ligger i at kildekoden er åpent tilgjengelig for de som utvikler applikasjoner.

– Utviklere elsker åpen kildekode. Det gjør det mye enklere å bygge applikasjoner. For Linux pda-er vil dette bety at det vil være en mengde dyktige uavhengige programmerere som vil utvikle nyttig software, sier Tjemsland til wapland.no

Trolltech

Norske Trolltech står bak det anerkjente utviklingsverktøyet QT, og driver nå å betateste QT/Embedded, en spesiell utgave rettet mot håndholdte apparater.

Les mer om selskapet og Trolltechs produkter på www.trolltech.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse