HP ScanJet 5370C

Annonse


Kraftig og rimelig skanner

HP ScanJet 5370CVerdens største skannerprodusent Hewlett-Packard, lanserer nå tre nye skannere. Den kraftigste av dem er ScanJet 5370C til 2.790 kr med moms. Den nye skanneren har 42 bits fargedybde, optisk oppløsning på 1200 punkter per tomme og aktiv adapter for skanning av lysbilder og transparenter.

Tilkoblingen foregår via USB- eller parallellporten. Skanneren kan skanne, kopiere eller fakse med et trykk på en knapp på frontpanelet.

Rimelig, velutstyrt pakke

Programmene HP PrecisionScan Pro 2.5, Corel Print Office 2000, Caere PageKeeper Standard og Boomerang Internet DesignShop Gold Web følger med.

Skanneren er gunstig priset. Avanserte 1200- og 1600-punkters skannere vil ventelig ikke falle ytterligere i pris, mener IDC Research.

Annonse
ScanJet 5370C kan altså både OCR-lese tekstdokumenter, digitalisere fargebilder, og overføre dine gamle lysbilder til skjermen. Den koster bare en tredjedel av et godt digitalkamera.

Mer enn du trenger?

Den høye oppløsningen er helt avgjørende når du skal skanne lysbilder og negativer, eller forstørre papirbilder. Til andre formål er det liten vits i oppløsninger over 600 dpi.

Bilderedigeringsprogrammer støtter sjelden over 24 bit fargedybde. Derfor er det vanskelig å utnytte HP-skannerens 42 bits.

Skanning med høy oppløsning og stor fargedybde tar dessuten lengre tid, og skaper digre filer som ikke alltid er så praktiske å jobbe med – i hvert fall ikke før disse skannerne får IEEE 1394 eller FireWire-kontakter.

Skann direkte til nett

HP har også lansert ScanJet 4300C til 1.490 kroner og billigskanneren ScanJet 3400C til 990 kroenr. Den siste leveres i et nytt design med gjennomskinnelig lokk.

Hewlett-Packard har utviklet Scan to Web – en ny nettskanningsteknologi (www.scanjet.hp.com). Den brukes til å skanne fotografier direkte til utvalgte nettsteder for sendere videresending til familie og venner.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse