Annonse


Telecomputing håper på børsen

Til planlagt tid og med en ny samarbeidavtale med selskapet SPCS på bordet, startet Telecomputing torsdag sin karriere på Oslo Børs sin hovedliste. I de norske finansavisene har selskapet fått mye omtale den senere tiden og mye har vært negativt. Føler selskapet at det nærmest har vært en kampanje mot dem fra medias side?

-Jeg kan ikke kommentere dette direkte, men vi håper selvsagt at denne perioden er over nå og at det er markedet og produktet som nå vil stå i sentrum. Men jeg er fristet til å nikke, sier markedsdirektør Kristian Moen til ITavisen.no.

Et lite imageproblem

-Omtalen har jo ikke vært særlig flatterende for dere. Sliter selskapet med et image-problem?

– Vi kjenner oss i alle fall ikke helt igjen i beskrivelsen som er gitt i media. Men slik vi ser det og Oslo Børs ser det, så har vi overholdt informasjonsplikten. Men det er en stor kontrast mellom beskrivelsene som er gitt og hvordan vi selv oppfatter utviklingen, sier Moen.

Annonse


Telecomputing var en av de aller første selskaper som begynte kommersiell drifting av applikasjoner over nett. I følge Gartner Group var de faktisk det selskapet som først tok i bruk begrepet ASP.

– Det store gjennombruddet nærmer seg

– Vi har holdt på siden 1997 og føler oss nå godt posisjonert for markedet. Det er også en positiv trend når det kommer til ASP-løsninger, og vi har sterk tro på at det er nå ASP vil ta av. Slik vi ser det, er det ikke et spørsmål om det vil skje, men når det vil skje.

-Men hvilken faktorer er det som vil være avgjørende for det store ASP-gjennombruddet?

– Det første punktet er mangel på IT-medarbeidere. Bare på Østlandet mangler det nå 6.000 kompetente IT-medarbeidere. Bedriftene vil på sett og vis tvinges til å sette bort driften av sine IT-systemer.
Det andre punktet er et ASP-er rimeligere.
Det tredje punktet er høyere sikkerhet.

Tilbyr kun standardløsninger

Ennå er ikke ASP klar for å erobrer de store selskapene. De løsningene som i dag tilbys er en rekke standardsystemer som passer best for små og mellomstore bedrifter, og alle applikasjonene kommer fra Microsoft.

– Er det ikke på tide at Telecomputing også tilbyr programvare fra andre utviklere enn Microsoft?

– Vi tilbyr i dag 100 ulike Microsoftapplikasjoner, noe vi er fornøyd med. Men vi tester hele tiden programvare, og vurderer fortløpende om vi skal tilby nye applikasjoner, sier Moen.

Onsdag ble aksjen til Telecomputing omsatt for 69 kroner på gråmarkedet. Få timer etter introduksjonen hadde den falt over ti prosent. Ved totiden hadde aksjen steget til 65 kroner igjen.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse