Annonse


Palm-feil kan ødelegge dataene dine

Heldigvis har selskapet laget et feilopprettingsprogram for de tre modellene som brukere av Palm kan laste ned fra Internett for å rette opp feilen. Programmet for Palm IIIc og Vx er tilgjengelig i dag, mens programmet for Palm IIIxe vil bli klart om kort tid, skriver selskapet i en pressemelding.

Ikke mange

Mer enn 97 prosent av Palms håndholdte pc-er inneholder ikke den defekte minnebrikken som er en 8 MB DRAM (dynamic, random-access memory chip).

Alle enhetene med 2 MB- og 4 MB- minne og de fleste enhetene med 8 MB har ikke feil. De defekte komponentene er blitt fjernet og inngår ikke lenger i produksjonen av Palm.

Annonse


Få rammet

Selv om selskapet hevder at sannsynligheten for å miste informasjon er liten, oppfordrer de alle eiere av Palm IIIc, IIIxe og Palm Vx til å oppsøke Palms hjemmeside på www.palm.com/support/dram.

Her kan man vurdere hvorvidt de skal kjøre en test eller installere programvaren som retter feilen. Testen tar ca 30 minutter og hvis man må installere feilopprettingsprogrammet skal det kunne gjøres på mindre enn ett minutt.

Tester viser at minnebrikken kan forårsake feil i telefonnumre, to-do-lister, kalender og innhentede data. Feil unngås ved å benytte feilopprettingsprogrammet.

Palm IIIxe selges ikke i Europa.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse