Annonse


Deutsche Telekom ser på Sprint

Tyskerne har fra før ti prosent av aksjene i Sprint.

En talsmann for Deutsche Telekom bekrefter at Sprint ble diskutert på siste styremøte onsdag. Tyskerne har ambisjoner om å bli globale aktører på både mobilkommunikasjon og Internett.

– Må handle i USA

Deutsche Telekom har saumfart det amerikanske markedet for oppkjøpskandidater og samlet seg en solid pengebinge til handletur. – Vi må gjøre en storhandel i USA snart, sier Jeffrey Hedberg, som er sjef for Deutsche Telekoms internasjonale virksomhet, til Wall Street Journal.

Flere interessenter

Men også andre kan være ute etter Sprint. British Telecom mislyktes for noen år siden i å kjøpe MCI, som WorldCom snappet foran nesen på dem. Et Sprint-kjøp vil ikke bare være en kjærkommen revansje, men også et godt fotfeste i det amerikanske markedet. Og der er vekstpotensialet i mobilkommunikasjon på langt nær er tatt ut.

Annonse


Men britene har et problem i og med sin allianse med AT&T, som konkurranse-regulatørene neppe vil like.

France Telecom eier også 10 prosent av Sprint og kan være sulten på mer. Men for tiden har franskmennene hendene fulle med overtakelsen av den britiske mobiloperatøren Orange,. som Vodafone AirTouch måtte selge etter overtakelsen av Mannesmann.

Telefonicas ambisiøse toppsjef Juan Villalonga er interessert i å kjøpe nesten hvert eneste teleselskap han får øye på, Men Villalonga, som også har spanske etterforskere på nakken, har også tre andre oppkjøp å avslutte.

Sju millioner mobilkunder

Sprints mobildivisjon med sju millioner abonnenter er ettertraktet, sammen med Sprints internett-carrier-virksomhet og fjernvalgtelefoni i USA.

I bransjen spekuleres det også om Ron Sommer, Deutsche Telekoms ambisiøse toppsjef, har enda større bytter en Sprint i kikkerten: selveste WorldCom . WorldCom er bygget opp på en ustoppelig aggressiv oppkjøpspolitikk, men er plutselig blitt sårbar når oppkjøpstoget stopper opp.

Deutsche Telekom kan kjøpe WorldCom for å få kontroll over datterselskapet UUNet, verdens største Internett-leverandør. I så fall vil tyskerne antagelig kvitte seg med WorldComs mobiloperasjoner, eller lage samarbeidsavtaler med amerikanske operatører.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse