Annonse


Vil stoppe verdens største fusjon

Avgjørelsen kommer dagen etter at EU ga signaler om at de ville bli problem for de to selskapene å få godkjent sine planer for fusjon. WorldCom og Sprint trakk sin søknad til EU etter at stevningen fra justisdepartementet ble kjent.

Stopper konkurranse

I en melding fra det amerikanske justisdepartementet heter det at en fusjon mellom selskapene vil fjerne konkurranse fra Internettbransjen, og markedet for langdistanse-telefoni. På denne delen av telemarkedet er WorldCom og Sprint det andre og tredje største selskapet i USA.

Analytikere er enige om at Justisdepartmentets protester gjør det lite sannsynlig at fusjonen blir godkjent, med mindre det blir foretatt drastiske endringer i planene.

– Denne sammenslåingen truer alle fremskritt som er gjort når det gjelder konkurransen, siden justisdepartementet utfordret AT&Ts monopol i telebransjen for 25 år siden, kommenterte justiskminister Janet Reno.

Annonse


Ingen av selskapene vil kommentere saken, men Washington Post hevder sentrale kilder bekrefter at fusjonen brytes.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse