Casio Dataur

Annonse


PC på håndleddet

Casio DataurIBM viste tirsdag fram en prototyp på en armbåndsur-PC under PC Expo-messa i New York, forteller nyhetstjenesten News.com.

Den vesle WatchPad-skjermen kan både håndtere tekst, fotografier og animasjoner. Når apparatet brukes som klokke, vises en animert, analog urskive der avtalene er markert langs kanten. Når du peker med fingeren, vises detaljene som er trådløst overført fra PC-en med Bluetooth-teknologi.

Ur med 1 GB harddisk?

WatchPad er utviklet av den samme IBM-avdelingen som produserer de knøttsmå MicroDrive-harddiskene, som nå kommer med 1 GB kapasitet. IBM WatchPad vil sannsynligvis bruke samme teknologi.

IBM er den foreløpig siste av flere leverandører som tilbyr armbåndsur-PC-er.

Annonse


Ur og personsøker

Timex (som eies av Fred. Olsen) har lenge levert armbåndsur-PC-er som trådløst henter avtaler og adresser fra PC-en, og viser dem på håndleddet.

I samarbeid med Motorola har Timex nå utvidet konseptet med en personsøker, som visstnok også kan motta e-post. Timex/Motorola-uret heter Beepwear Pro og leveres bare i USA. Prisen ligger rundt 1800 kr med moms. Timex leverer også ur med pulsmåler og andre funksjoner.

Seiko Ruputer

Våren 1998 meldte ITavisen at Seiko Instruments (www.sii.co.jp/home_eg.htm) ville lansere armbåndsur-PC-en Ruputer i Japan i juni samme år.

Nå har selskapet Matsucom har lisensiert og videreutviklet Ruputer-teknologien for salg i USA og Europa.

Ur og PC

Matsucoms onHand PC (www.onhandpc.com) med 2 MB flashminne og 512K ROM, kan synkronisere data med PC-en via kabel. Avtaler, adresser, tekst, regneark og spill overføres til håndleddet, og vises på den 2 x 3 cm vesle skjermen. Musen er erstattet av en bitteliten joystick.

onHand PC har også et virtuelt tastatur på skjermen, der du kan taste inn data, og uret kan kommunisere infrarødt med andre onHand-er. Prisen er omlag 3000 kr med moms.

Ur og GPS

Casio (www.casio.com) har utviklet uret Pathfinder PAT1GP-1 med en åttekanals GPS-mottaker som oppdateres en gang i sekundet, og bestemmer posisjonen med en nøyaktighet på 30 meter.

Pathfinder-uret koster over 5000 kr.

Ur og høydemåler

Nike (www.nike.com) har lenge produsert armbåndsur med tilleggsfunksjoner. Nå videreutvikler Nike[techlab disse Triax-urene, og utstyrer dem med avstands- og hastighetsmåler, kompass, høydemåler, termometer og barometer til glede for friluftsfolk.

Ur og telefon

Swatch (www.swatch.com) har lenge sagt at de er i ferd med å utvikle telefonuret Swatch Talk, som kombinerer klokke og mobiltelefon. Nå sies det at Swatch Talk vil være leveringsklar i desember, men det sa de også i fjor…
Prisen ventes å ligge rundt 3500 kr med moms.
Watch where you go!

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse