Annonse


Sony med ny lomme-pc

Foreløpig har ikke Sony satt noe navn på sin nye håndholdte, som presenteres i forbindelse med årets PC Expo i New York. Men selv om Sony ennå ikke er ferdige med utviklingen av sin nye pda er noen forhold kjent.

Enhåndsbetjent

Selve boksen er dyp blå med striper i metall, skal kjøre på Palm OS som Sony lisensierte tidligere i år, og inneholder tilsvarende kalender og adressebokfunksjoner.

Men det er også forskjeller. Sonys lille håndholdte veier 150 gram. Den er mindre enn Palm V og tynnere enn Palm III. Den kommer i ulike versjoner både med og uten fargeskjerm og bruker MemoryStick, Sonys egen lille minnebrikke, som lagringsmedium.

Annonse


Maskinen utsyres også med en navigasjonsknapp som skal gjøre det mulig å betjene alle funksjoner med en hånd.

Underholdningsmaskin

Enheten kan kjøpes bundlet med MemoryStick, ladbart Lithium Ion-batteri og dockingstasjon. Sony vil ikke si noe konkret om hvilke spesifikasjoner maskinen skal ha, men det er lite som tyder på at den vil få trådløs tilknytning til Internett.

Mer sannsynlig er det imidlertid at maskinen får video- og audiofasiliteter som gjør den attraktiv som underholdningsstasjon.

Under juletreet?

Sony planlegger å legge maskinen ut for salg i Japan allerede i midten av neste måned og følger opp med USA senere i år.

Når den kommer er ikke helt klart, men produktsjef i Sonys Network-service business center, Takashi Sugiyama lover å ha varene klare til jul, melder Wall Street Journal.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse