Annonse


Første gprs-telefon sluppet i Europa

Motorola p7389i er en trebånds gprs-mobil med wap. Telefonen slippes nå på markedet i England og Tyskland, hvor Mobil-T i går åpnet sitt gprs-nettverk.

Verdenspremiere

P7389i er så vidt vi vet den første gprs-telefonen i verden som har blitt lansert kommersielt. At vi ennå ikke har gprs i Norge er avhengig av flere faktorer, deriblant mangel på telefoner.

– Vi er for så vidt klare til å lansere våre telefoner også i Norge, men vi har ikke nok kapasitet til å levere i full skala ennå. Ellers er det også opp til operatørene å få nettene klare, sier Roy Larsen, Motorolas salgsdirektør i Norge.

Annonse


Gprs før jul

Telenor har allerede sagt at samtlige basestasjoner er oppgraderte, men at man blant annet enda ikke har tatt noen avgjørelse på hva slags prisstruktur som skal tas i bruk på det nye ”alltid-på”-nettet. .

De fleste spådommer tilsier at vi vil få innført gprs enten fjerde kvartal i år eller første kvartal 2001, og da i innledende runder for bedriftsmarkedet.

– Vi regner med at vi ser gprs i Norge før jul, sier Larsen til wapland.no.

Multimedia

Under lanseringen i Tyskland, demonstrerte T-Mobil flere bruksområder for gprs. En live videosamtale ble gjennomført på mobilnettet ved bruk av mpeg4, og BlueKite.coms Reduxion-teknologi viste hvordan websider kunne leveres ti ganger mer effektivt en dagens mobile løsninger.

En gprs-utgave av det klassiske brettspillet Monopol ble vist frem av Invisix, et samarbeidsprosjekt mellom Motorola og Cisco.

Gprs-nettet i både England og Tyskland er levert av Motorola, med komponenter fra Cisco.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse