Annonse


Visor spiser opp Palm-andel

Palms lommedatamaskiner rådet tidligere i år over nesten 80 prosent av pda-markedet, men har altså falt nesten 20 prosent de siste to månedene. Hovedutfordreren er den billigere og mer fleksible lillebroren Visor, flaggproduktet til Handspring.

I april sto Handspring for 18 prosent av pda-salget og i Mai økte andelen til 25 prosent, ifølge rapporten.

Pris er avgjørende

Analytikere i NPD peker på at Visor er i ferd med å skyte fart i det voksende pda-markedet, ikke minst fordi prisen ligger nesten to tusen kroner under konkurrerende produkter fra Hewlett-Packard og Compaq, skriver CNET.

Annonse


Likevel tar Palm æren for 87 prosent av salget siste kvartalet, siden Handsprings produkter ikke har vært i salg over hele perioden.

Casios Pocket PC havnet på andreplass i kvartalsrapporten, med en markedsandel på 8,5 prosent, ifølge CNET.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse