Annonse


Intel kriger med nye raske brikker

Det er første gang Intel slipper tre brikker i Celeron-serien samtidig. De kommer med hastigheter på mellom 700 og 633 megaherz, og er beregnet for bruk i billige datamaskiner, eller de maskinene som i USA selges for under tusen dollar.

Brikkene er allerede ferdige for levering, og er laget for å bruke i dagens maskiner.

Raskt på markedet

– Alle disse nye produktene passer inn i dagens infrastruktur, sier Jeff McCrea, som leder Intels Desktop Products Group. – Hovedkortene er der, brikkene er der, så ferdige produkter kan være raskt på markedet.

Prisen for 1.000 enheter er 192 dollar for 700-megaherz-prosessoren, og 138 dollar for brikken med en hastighet på 633 megaherz, skriver den amerikanske nyhetstjenesten ZDNet.

Annonse


Linux-konkurranse

Intel har også nylig sluppet brikker beregnet for bærbare maskiner. En grunn til dette kan være at selskapet vil komme Transmeta i forkjøpet, skriver New York Times.

Transmeta skal lage brikker beregnet for bærbare maskiner. Linus Torvalds, som har gitt navnet til det åpne operativsystemet Linux, arbeider for firmaet. Microsofts medskaper, Paul Allen, har investert i selskapet.

Utfordring fra AMD

Introduksjonen av de raske Celeron-prosessorene kommer snaut en uke etter at AMD introduserte sin Duron-serie.

Dette er brikker som skal brukes i relativt billige PC’er. Intel har etterhvert møtt hard konkurranse fra AMD, spesielt når det gjelder relativt rimelige prosessorer.

– Det er lenge siden vi har hatt en så opphetet priskrig for denne typen prosessorer, sier analytikeren Nathan Brookwood i Insight 64, til nyhetstjenesten Bloomberg.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse