Hopp til navigasjon Hopp til innhold

– Flere år til vi får Bluetooth

Selv om de store selskapene nevner Bluetooth i annenhver setning for tiden, tror mange det er snakk om flere år før teknologien når den gjennomsnittlige forbrukeren.

Årsaken er, ikke overraskende, økonomisk. Produktene med innebygd bluetooth går flere tusen kroner opp i pris. Teknologien er her i dag, men chips, programvare og moduler er ikke tilgjengelig, og vil heller ikke bli det på et par år, skriver Wireless Data News.

Opp til fire år

– Akkurat nå, setter høye kostnader og begrenset funksjonalitet en brems på bluetooth, sier Paul Dittner i The Gartner Group, som mener det vil ta opp til fire år før bluetooth er en markedsrealitet.

Analytikere mener prisen på chips kanskje vil snike seg ned på det ønskede femdollar-nivået til slutt, men ikke uten at bluletooth går inn i tung masseproduksjon, ifølge Wireless Data News.

Større enn wap

Cahners In-Stat Group spår at verden vil ha 670-millioner dingser med bluetooth innen 2005, mens wap-spesialist Ryan Fife i AnywhereYouGo.com hevder at bluetooth vil ha langt større innvirkning på folks hverdagsliv enn wap.