Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Tror ikke på NetCom-samarbeide

Flere børsanalytikere og aviskommentatorer tror ikke på noe vellykket samarbeide mellom Tele Danmark og Telia. Det blir en kamp for å slite ut konkurrenten, hevdes det.

Telia AB
Fredag kjøpte Telia 51.55 prosent av det norske mobilselskapet NetCom. I en kommentar fra konsernsjef Henning Dyremose i Tele Danmark heter det at det ikke er noen planer om å selge ut aksjene, og at det danske teleselskapets strategi for Norge ligger fast.

Den danske analytikeren Claus Juul i Spar Nord er skeptisk til Tele Danmarks muligheter i Norge. Han tror ikke på et samarbeide i Norge, mens selskapene er skarpe konkurrenter i Sverige.

Trengt inn i hjørnet

– Telias overtagelse er i alle fall ikke bra for Tele Danmark. Der er ikke flere strategiske bakdører igjen, alt er kjøpt, sier han til RB-Børsen. Han tror heller ikke på noe samarbeide på kort sikt mellom Telenor og Tele Danmark, etter kjøpet av det danske mobilselskapet Sonofon.
– Telemarkedet i Norden er noe fryktelig rot, kommenterer analytikeren.

Frykter langvarig strid

– Telia kan tvinges til langvarig stillingskrig med Tele Danmark, kommenterer Lars Johansson i den svenske storavisen Dagens Nyheter. Grunnen er at Tele Danmark ikke vil selge ut. Avisen siterer konsernsjef Henning Dyremose på at selskapets strategi i Norge ligger fast. Telias Jan-Åke Kark sier til Dagens Nyheter at han tror Tele Danmark vil forlate selskapet.

Styreformann Leif Frode Onarheim bekrefter at Telia nå har makt til å besette alle styreposisjonene i selskapet. Hva Tele Danmark og SBC/ Ameritech da vil gjøre med 40 prosents eierandel vil være uvisst.