Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Trådløs nett ut til folket

Nå skal trådløse nettverk ut til folket lang norske fjell og fjorder – i hvert fall hvis det nye strategiske samarbeide mellom bettverksselskapet WiCom og forhandlerkjeden Commit lykkes.

Wireless Communication AS, som er et heleiet datterselskap av WiCom ASA og Commit-kjeden har inngått strategisk samarbeid som omfatter salg av trådløse dataprodukter for innendørs nettverk og utendørs trådløse WAN.

Avtalen omfatter oppbygging av lokal kompetanse innen trådløs datakommunikasjon hos alle Commit-forhandlere i hele Norge. Commit har et landsdekkende forhandlerapparat med 40 butikker.

– Commit innehar en viktig kompetanse innen trådløs telefoni, som nå også blir trådløs datakommunikasjon, sier adm. direktør Lars Sandtorv i Wireless Communication AS.

Trådløs data til folket

Trådløs datakommunikasjon er nå blitt standardisert på en standard som heter IEEE 802.11b. Dette er en ny høyhastighetsstandard på 11Mbps.

Et 11Mbps PC-kort koster i dag under 2.000.- , og kortet kan brukes hjemme, på kontoret og andre steder hvor det er trådløse nettverk.

– Vi ser at aktiv markedsføring og profilering i butikker blir mer og mer viktig. Målet til WiCom er å være den ledende leverandøren av trådløse nettverk i Skandinavia. Avtalen med Commit gjør de trådløse produktene mer synlige hos sluttbrukerne og markedet vil vokse raskere, sier Sandtorv.