Kark, Jan-Åke

Annonse


Telia tar kontroll i NetCom

Kark, Jan-Åke I en børsmelding klokken 13:53 i dag, opplyste NetCom at Telia nå har kontroll med over 50 prosent av aksjene selskapet.Fornøyde NetCom-ansatte
-I NetCom er vi svært glade for at det endelig har kommet en avklaring på selskapets fremtidige eierstruktur, forteller en opprømt informasjonssjef Guri Wormdahl, til ITavisen.no.

Wormdahl har i likhet med andre ansatte i NetCom fått solid avkastning på sine opsjoner. Selv hadde hun 2.000 opsjoner, noe som gir en netto gevinst på 345.000 kroner.

Hun understreker at selskapet nå får kraftigere skyts med en tung aktør som Telia på eiersiden.

-Telenor trenger sterkere konkurranse, og det vil de nå få, mener NetComs informasjonssjef.

Annonse


Teleselskapet Telia meldte klokken 14:00 at de har kjøpt 35,84 prosent av aksjene i selskapet og i tillegg har kjøpt opsjoner for 15,71 prosent av aksjene. Dette innebærer at de nå har en større eierandel enn TeleDanmark.
Danskene sitter med vel 40 prosent av aksjene.

Styret skal samles

Leif Frode Onarheim, styreformann i NetCom, opplyser at styret nå skal samles. De skal komme med en vurdering til de øvrige aksjonærene om hvorvidt de anbefaler salg til Telia.

Siden TeleDanmark sitter med 40 prosent av aksjene, innebærer dette at både Kinnevik og Orkla må ha solgt seg ut av mobilselskapet. Onarheim bekrefter til Nettavisen at Tele Danmark ikke har solgt sine aksjer.

Orkla melder at de har solgt seg ut av NetCom på kurs 470.

Endelig tilbake

Telia har i lengre tid sett etter en mulighet til å komme inn på det norske mobilmarkedet igjen, etter at de i fjor solgte Telia Norge, i forbindelse med den påtenkte fusjonen mellom Telenor og Telia.

Telia kontrollerer nå 28 prosent av det nordiske mobilmarkedet, på totalt 14 millioner kunder.

-Gjennom kjøpet av NetCom forsterker Telia sin posisjon som den ledende aktøren på verdens mest utviklede mobilmarked, – det nordiske, kommenterer Telias konsernsjef Jan-Åke Kark. Kark sier at NetCom er ideell partner for Telia.

Neste uke skal Christoffersen til Stockholm, for å møte sine nye eier.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse