Annonse


Outlook kommer til Palm og Epoc

Microsofts satsing på å bli størst innen mobilt Internett innebærer ikke bare at selskapet skal levere software og databaseløsninger til teleoperatørene.

Selskapet har innsett at kampen om dominans på terminalsiden kan bli knallhard, og har derfor bestemt seg for å tilrettelegge sine mest populære programmer også for andre operativsystemer.

Hvem vil dominere?

I dag dominerer Palm markedet for pda med en andel på godt over 70 prosent. Men analytikerne forventer at markedet for små håndholdte maskiner skal eksplodere og med problemene Palm har hatt siden børsintroduksjonen i mars i år er det ingen selvfølge at selskapet vil beholde sin dominans.

Annonse


Men det er ikke dermed sagt at forbrukerne vil velge Pocket PC fra Microsoft som operativsystem på sin neste (og for de fleste første) pda. Eksisterende operativsystemer videreutvikles og nye kommer til.

I erkjennelsen av dette har Microsoft kommet til at det ganske sikkert kan være penger å tjene på å videreutvikle selskapets applikasjoner også for disse plattformene.

Nytt gullegg fra Microsoft

Det første programmet som vil bli tilgjengelig er trolig Pocket Outlook. Microsoft vil gjøre det mulig for alle å bruke Outlook på web. Den praktiske nytten av dette øker dramatisk dersom du kan kjøre programmet lokalt på telefonen eller pda-en, mens du holder innholdet oppdatert via web.

Tanken på å gjøre avtalebok, e-post og kalender tilgjengelig på web er ikke ny, og flere nettsteder tilbyr i dag lignende tjenester. Men en god løsning som virker på tvers av plattformer og protokoller finnes fortsatt ikke. Aner vi et mulig gullegg?

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse