Bill-i-pocket-PC

Annonse


Ny strategi fra Microsoft

Bill-i-pocket-PC– Et trekk som ledelsen i selskapet betegner som kanskje det største sjansespillet hittil i selskapets historie, melder Associated Press. – Selskapet betegner det som vinn eller forsvinn, skriver CNN.

Da Gates avslørte Microsofts visjon av fremtiden torsdag, så la han for første gang vekt på nettleseren som den viktigste applikasjonen i bruk av data. I en tale, som ga ekko av hva motpartene Marc Andreessen og Scott McNealy sa for fire år siden, sa Gates at nettverket er enda mer viktig enn datamaskinen, kommenter den amerikanske nettavisen Wired.

Både mobil og PC

Programmet som nå meldes heter Microsoft.NET. Det vil gi tilgang til data fra en lang rekke type terminaler, fra vanlige PC’er, til håndholdte og mobiltelefoner. Kommunikasjonen mellom terminalene vil være skjult for brukeren, og det vil være en konstant oppdatering.

– Vi skal bruke muligheten for å ta vår visjon om en digital verden, og ved hjelp av programvarens magi gjøre dette til en realitet, sa Gates på konferansen Forum 2000.

Annonse


Tjenestene vil inkludere nettbaserte versjoner av kontorpakken Office, og vil starte opp til neste år, men ikke bli rullet ut skikkelig før i år 2002.

Like viktig som Windows

Microsofts toppleder Steve Ballmer sammenlignet Microsoft.NET med selskapets satsing på operativsystemet Windows på tampen av åttiåra.
– Det er et av de store valgene et selskap må ta, og det er det riktige valget, siterer New York Times.

Andre store selskap har lignende initiativ. Oracle har investert tungt i tjenester rettet mot storbedrifter. Sun har meldt at de vil lansere en nettbasert kontorpakke senere i sommer.

Jobb hvor-som-helst

Et eksempel på bruken vil være å skrive på en håndholdt maskin i Word, legge inn et regneark i Excel, og fortsette å arbeide på dokumentene på en stasjonær maskin. Dokumentene vil være lagret på en sentral server, og kan hentes ned over Internett. Brukerne må betale en månedlig leie. Prosjektet vil også bety store teknologiske endringer, med gjenkjennelse av håndskrift, og at kommandoene til datamaskinen blir stemmestyrte.

Microsoft har allerede fått støtte for initiativet. Blant annet fra Netscapes »far» – Mark Andreesen, som nå er styreformann i selskapet Loudcloud. PC-produsentene Dell og Compaq har også varslet støtte.

Bill Gates kommenterte ikke den pågående rettssaken med det amerikanske justisdepartementet, og kravet om oppsplitting av selskapet.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse