Annonse


Gsm ligger på dødsleie

Men det betyr jeg selvfølgelig ikke at nye standarder slutter å komme. Isteden vil SMG inngå i andra grupper innen ETSI (European Telecommunications Standards Institute), skriver den svenske avisen Teleaffärer.

Det meste av det pågående arbeidet vil flyttes til 3GPP, tredje generasjons partnerskapsprosjekt. Arbeidet i denne gruppen ventes å bli klart i juli i år.

Får integritet

– Den nye ordningen samordner gsm- og umts-spesifikasjoner til en organisasjon, som er åpen for interesserte selskap verden over. Det kommer til å sikre integriteten rundt gsm-/umts-plattformene, sa SMGs formann siden 1996, Friedhelm Hillebrand.

Annonse


Hillebrand fokuserte videre på at utviklingen av gsm-plattformen kommer til å fortsette parallelt med umts.

Gsm er død

Arbeidet med gsm startet allerede i 1982. Da het standardiseringsgruppen Groupe Spéciale Mobile. Navnet ble etter hvert oversatt til engelske Special Mobile Group, men originalens akronym er fremdeles på alles lepper.

I dag har gsm over 300 millioner brukere i 130 land rundt om i verden, skriver Teleaffärer.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse